Polityka prywatności

  

Niniejsza polityka dotycząca plików cookie odnosi się do wszystkich stron internetowych oraz aplikacji na urządzenia mobilne, należących do Arcownia Krzysztof Wieliczko.
Przez korzystanie ze stron i aplikacji wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą polityką. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas plików cookie, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania stron oraz aplikacji.

Co to są ciasteczka?
Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia) oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.

Do czego używamy ciasteczek?
Arcownia Krzysztof Wieliczko używa ciasteczek w różnych celach: by strony i aplikacje działały szybciej i by były łatwiejsze w użyciu, aby lepiej dopasować treści i reklamy do twoich oczekiwań i zainteresowań oraz do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają w poprawianiu funkcjonalności i zawartości stron i aplikacji. Używając ciasteczek w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach.

 POLITYKA PRYWATNOŚCI

Miło mi niezmiernie, że zwróciliście uwagę na moje usługi i dziękuję za zaufanie. Wiem, jak istotna jest ochrona prywatności, dlatego dokładam wszelkich starań, by nasza współpraca przy zamówieniach była dla Państwa wygodna i bezpieczna.
  1. Informacje o Administratorze
Administratorem Państwa danych osobowych, zbieranych za pośrednictwem strony: www.rysujzkrissem.pl, oraz profili portali społecznościowych Facebook: Kriss Wieliczko, Rysuj z Krissem, Instagram: Krisswieliczko jak również drogą mailową jest ARCOWNIA KRZYSZTOF WIELICZKO z siedzibą w Łopienniku (adres siedziby i adres do korespondencji: Łopiennik Podleśny 38, 22-251 Łopiennik Górny), NIP: 946-221-19-48, REGON: 060374159 (dalej: Arcownia, Firma lub „my”)
2. Obowiązki informacyjne Administratora
Jako Administrator mam względem Państwa rozszerzony obowiązek poinformowania Państwa o wszystkich ważnych aspektach przetwarzania dotyczących Państwa danych osobowych:
  • w jakim celu je przetwarzamy i na jakiej podstawie prawnej, - w jakim zakresie; - komu udostępniamy lub przekazujemy do przetwarzania Państwa dane; - czy przekazujemy te dane do osób trzecich; - do kogo możecie się Państwo zwrócić u nas w sprawie przetwarzania tych danych; - czy wreszcie o przysługujących Państwu prawach w związku z ich przetwarzaniem.
3. Kontakt z Administratorem danych
W sprawach dotyczących przetwarzania Państwa danych osobowych przez Administratora zapraszamy do kontaktu z Administratorem za pomocą poczty pod adresem: Arcownia Krzysztof Wieliczko, Łopiennik Podleśny 38, 22-351 Łopiennik Górny lub poprzez email na jeden z poniższych adresów:
4. W jaki sposób chronimy państwa dane?
Dokładamy szczególnej staranności w celu ochrony Państwa praw i wolności i zapewniamy, że Państwa dane są:
- przetwarzane zgodnie z prawem, rzetelnie i w sposób przejrzysty,
  • zbierane w konkretnych, wyraźnych i prawnie uzasadnionych celach i nieprzetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • adekwatne, stosowne oraz ograniczone do tego, co niezbędne do celów, w których są przetwarzane;
  • prawidłowe i w razie potrzeby uaktualniane;
  • przechowywane w formie umożliwiającej identyfikację osoby, której dane dotyczą, przez okres nie dłuższy niż jest to niezbędne do realizacji celów, w których są przetwarzane;
  • przetwarzane w sposób zapewniający odpowiednie bezpieczeństwo danych osobowych, w tym ochronę przed niedozwolonym lub niezgodnym z prawem przetwarzaniem oraz przypadkową utratą, zniszczeniem lub uszkodzeniem, za pomocą odpowiednich środków technicznych lub organizacyjnych.
5. W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzamy Państwa dane?
Podstawowym celem przetwarzania Państwa danych osobowych jest zapewnienie Państwu możliwości korzystania z pełnej oferty Firmy, w tym współpracy z firmami spedycyjnymi w celu dostarczenia Państwu zamówionych produktów.
Wszystkie inne cele przetwarzania danych mają związek z celem głównym, a jest to m.in. zbieranie danych pozwalających najlepiej dopasować nasza ofertę do Państwa oczekiwań, wykorzystywanie Państwa danych w procesie płatności za naszą usługę, czy zbieranie danych potrzebnych do zapewnienia bezpieczeństwa korzystania przez Państwa z naszych stron internetowych. Zapisując się do Newslettera - również przekazujecie nam swoje dane, a my wykorzystujemy je wyłącznie w celach wewnętrznego marketingu. Wasze dane nie są przekazywane innym Firmom nie związanych bezpośrednio z realizacją zamówień i dostarczaniem e-maili.
Wszystkie dane przetwarzamy tylko w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania.
6. Komu udostępniamy Państwa dane?
Państwa dane osobowe mogą udostępniane lub przekazywane do przetwarzania:
  • naszym pracownikom i współpracownikom, żeby mogli realizować swoje czynności związane z obsługą
  • przewoźnikom i operatorom pocztowym,
  • platformom płatniczym (Podmiotem świadczącym obsługę płatności online jest Blue Media S.A.)
  • różnego rodzaju wyspecjalizowanym przedsiębiorcom, wspomagającym nas przy realizacji Państwa zamówień,
  • organom administracji państwowej, w związku z obowiązkami prawnymi,
  • firmom windykacyjnym, kancelariom prawniczym, sądom i innym podmiotom w związku z dochodzeniem roszczeń.
Zapewniamy, że w każdym przypadku udostępnienie lub przekazanie danych osobowych do przetwarzania odbywa się w oparciu o umowę powierzenia przetwarzania danych osobowych, podobny instrument prawny lub w oparciu o obowiązek prawny.
7. Jak długo przetwarzamy Państwa dane?
Państwa dane są przetwarzane do czasu realizacji zrealizowania celu, w jakim zostały zebrane.
W przypadku, kiedy podstawą ich przetwarzania jest Państwa zgoda – do czasu wycofania tej zgody.
Państwa dane mogą być przetwarzane dłużej niżby to wynikało z powyższych zasad, jeśli obowiązek prawny, np. prawo podatkowe nakazuje przechowywanie tych danych przez oznaczony w przepisach okres lub gdy niezbędne do dochodzenia roszczeń przez Administratora lub osoby trzecie, albo dane stanowią dowód w postępowaniu przed sądem lub organem administracji państwowej
8. Jakie prawa Państwu przysługują w związku z przetwarzaniem dotyczących Państwa danych?
  • prawo dostępu do swoich danych osobowych, sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu, oraz prawo do przenoszenia danych w przypadkach określonych w przepisach RODO,
  • prawo cofnięcia zgody w dowolnym momencie
  • prawo wniesienia sprzeciwu na przetwarzanie danych w celach marketingu bezpośredniego;
  • prawo wniesienia skargi do Organu Nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, adres: ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, jeśli osoba, której dane dotyczą uzna, że przetwarzanie danych przez Administratora narusza przepisy RODO.
9. Czy wymagamy podania danych osobowych?
Podanie danych osobowych podczas procesu zamawiania produktów firmy Arcownia Krzysztof Wieliczko (w tym www.krisswieliczko.pl) jest dobrowolne, jednakże ich niepodanie może skutkować brakiem możliwości wykonania usługi lub sprzedaży produktu.
Podanie danych osobowych w celach marketingowych ma charakter dobrowolny, jednak niepodanie tych danych skutkuje brakiem możliwości otrzymywania spersonalizowanej oferty usług i bonusów oferowanych przez Administratora danych i jego Partnerów biznesowych.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl